Ελλαδα

Λέκκας: Τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες η εκκένωση στο Πλωμάρι (εικόνες)

«Σε εξέλιξη το φαινόμενο - Περιμένουμε έντονες βροχοπτώσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lesvosnewsnet.jpg
lesvosnews.net

Τις πρώτες του εκτιμήσεις για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο Πλωμάρι της Λέσβου μετά την κατολίσθηση έδωσε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και προστασίας (ΟΑΣΠ) βρίσκεται στο νησί, προκειμένου να δει από κοντά τι συνέβη στον παραδοσιακό οικισμό, όπου λάσπες, χώματα και βράχοι κατέβηκαν από το βουνό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την εκκένωση κατοικιών.

Μιλώντας την Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, ξεκαθάρισε πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και γι' αυτό οι κάτοικοι του οικισμού θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους για μία με δύο εβδομάδες.

«Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεδομένου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις αποφασίσαμε να ενταθούν τα μέτρα επιτήρησης της περιοχής και επιπρόσθετα κάναμε επαναπροσδιορισμό του ορίου εκκένωσης της περιοχής με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν» εξήγησε.

lesvosnews.jpg
lesvosnews.net

 «Οριοθετήσαμε εκ νέου την περιοχή. Εκεί βρίσκονται 29 σπίτια, εκ των οποίων τα 14 κατοικούνται πριν από την κατολίσθηση. Μιλάμε για 37 άτομα που πρέπει να εκκενώσουν τον χώρο και θα διαρκέσει η εκκένωση τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες» σχολίασε επίσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ