Ελλαδα

Το σχόλιο Μητσοτάκη για το «στήσιμο» της Βουλής από Τσίπρα: «Θα μάθετε να σέβεστε»

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι «έστησε» τη Βουλή για 45 λεπτά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναπτύξει την επίκαιρη ερώτησή του για την ανομία στα πανεπιστήμια, στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Η συνέπεια δεν είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζοντας είπε: «Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 10:30. Η Βουλή ήταν γεμάτη και εσείς ήρθατε με 45 λεπτά καθυστέρηση. Θα μάθετε να σέβεστε το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους».

Από τα έδρανα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός διευκρίνισε τους λόγους της αργοπορίας του, αλλά δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα. Στη συνέχεια, όταν πήρε τον λόγο είπε ότι μισή ώρα γιατί έχει και άλλες υποχρεώσεις, ενώ χαρακτήρισε πρόκληση να εγκαλείται για την παρουσία του στο Κοινοβούλιο όταν είναι ο μοναδικός, με εξαίρεση όπως είπε τον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν έχει αρνηθεί ποτέ να απαντήσει σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. «Εγώ χθες σας περίμεναν μια ολόκληρη ημέρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές.