Ελλαδα

Γ. Μπουτάρης: Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών

«Κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχισαν σε δημοφιλία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη θέση που διατύπωσε για το ονοματολογικό χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του ως δήμαρχος, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτησή μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν, λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών». 

Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε και για την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. «Η απόφαση να μη διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες».

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι «κουράστηκε» μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ επισήμανε ότι «Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο» αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ό,τι είχα να δώσω το έδωσα».

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δαχτυλίδι». «Το μόνο δαχτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δαχτυλίδι», είπε και απηύθυνε  έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

Παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «έγιναν και λάθη, κάποια από αυτά “χοντρά”. «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχισαν σε δημοφιλία».