Ελλαδα

Η βασανισμένη ζωή της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των συναδέλφων της

Θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katharistria.jpg
© EUROKINISSI / Γ. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η καθαρίστρια που είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού, ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τύχη της αποφυλάκισής της αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους και πριν αυτή συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η ίδια είναι σε κακή κατάσταση καθώς δεν είχε ποτέ απασχολήσει την Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, υποστηρίζοντας ότι «η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση, για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα, δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας» λέει η κυρία Καρυδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια διορίστηκε σε παιδικό σταθμό το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, ο δικηγόρος της αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έκανε αυτήν την πράξη, όπως τονίστηκε, για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ