Ελλαδα

Στον παραλογισμό της ελληνικής εφορίας Ολλανδός οινοποιός - «Μου μπλόκαραν επένδυση για 0,03 ευρώ»

Η καταγγελία του Λόρενς Χάρτμαν στο Facebook κάνει τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hartman.jpg

Σε απόγνωση ο Λόρενς Χάρτμαν με την ελληνική γραφειοκρατία στράφηκε στο Facebook για να εκφράσει το παράπονό του για το πώς η  εφορία μπλόκαρε την πώληση αγροτεμαχίου για χρέη 0,03 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ.   

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά για 3 λεπτά του ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός οινοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Ο κ. Χάρτμαν ήθελε να πουλήσει ένα αγροτεμάχιο προκειμένου να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης του στη Φλώρινα.  

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», εξήγησε, μιλώντας στο voria.gr ο κ. Χάρτμαν.   

Ο εφοριακός που ήρθε σε επαφή με τον οινοποιό, τον ενημέρωσε πως εκκρεμούσε μία οφειλή ΕΝΦΙΑ με τον κ. Χάρτμαν να επιμένει πως ο συγκεκριμένος φόρος, ύψος 380 ευρώ, είχε καταβληθεί στο ακέραιο.   

Όταν έλαβε την αναλυτική βεβαίωση για πληρωμή χρεών εκτός ρύθμισης, ο οινοποιός ανακάλυψε πως τα χρέη που τον εμπόδιζαν να προχωρήσει στην πώληση του αγροτεμαχίου αντιστοιχούσαν σε 0,03 ευρώ.  «Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.  

Ο Ολλανδός επισημαίνει ότι είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα με την εφορία και είχε επιχειρήσει να πουλήσει το οινοποιείο του και να αποχωρήσει επιχειρηματικά από την Ελλάδα. 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ