Μία 60χρονη γυναίκα, που διατηρεί κατάστημα επίπλων στην Καλλιθέα, συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της αποστολής τρομοδέματος στην Άνγκελα Μέρκελ το 2010.
Ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εξέδωσε ένταλμα σε βάρος της καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο των γερμανικών αρχών βρέθηκε αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε σταλεί στην καγκελάριο της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι η 60χρονη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις οικονομικής φύσεως, οπότε τα αποτυπώματά της υπήρχαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., οπότε έγινε η ταυτοποίησή της, όταν οι γερμανικές αρχές έστειλαν το συγκεκριμένο εύρημα στις ελληνικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και η Ανγκελα Μέρκελ.
Η 60χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima,gr που αποκάλυψε τη σύλληψή της, δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ίδια ανέφερε ότι έκανε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.