Ελλαδα

Πατέρας 15χρονου αυτόχειρα: Στο σχολείο του γιου μου έγινε και άλλη απόπειρα αυτοκτονίας

Στην Αργυρούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
school.jpg

Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη τον περασμένο Ιούλιο είχε προκαλέσει σοκ, πυροδοτώντας τη συζήτηση για τις επιπτώσεις του bullying στον ψυχισμό παιδιών και εφήβων.

Τέσσερις μήνες μετά, ο πατέρας του αυτόχειρα αποκαλύπτει ότι στο ίδιο Γυμνάσιο που φοιτούσε το παιδί του, υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, γράφει: «Μόλις έμαθα ότι ένας μαθητής από το Γυμνάσιο του Νικολάκι μας, έκανε προσπάθεια να βάλει τέρμα στη ζωή του… Δεν ξέρω πολλά για το συμβάν. Ίσως και να μην έχει καμιά σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό... Τι άλλο πρέπει να γίνει; Κάντε τη δουλειά σας!».

 

Τον βρήκαν αναίσθητο στο μπάνιο

Όπως έγινε γνωστό, η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε στο μπάνιο του σπιτιού, με τους γονείς να μην αντιλαμβάνονται το παραμικρό και να εντοπίζουν αναίσθητο το παιδί.

Στον λαιμό του είχε περάσει μια δερμάτινη ζώνη, την οποία και έσφιξε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο πατέρας του μαθητή ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και κατήγγειλε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης και στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος διέταξε να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα.

Πατέρας 15χρονου αυτόχειρα: Ευτυχώς το πρόλαβαν

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πατέρας του 15χρονου, Σπύρος Φιλίππου, ανέφερε: «Μου μεταφέρθηκε και είχα πολύ ένταση. Ξέρετε όταν ακούω τέτοια περιστατικά δεν νιώθω πολύ άσχημα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με bullying, όμως δεν παύει να είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου και μάλιστα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο Νικολάκης μας. Eμένα με θορύβησε και έβγαλα μια ανάρτηση στο Facebook».

Και πρόσθεσε: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έπειτα από το περιστατικό του παιδιού μου, έκανε δύο ημερίδες και άλλη μια τρίτη σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων της οποίας ήμουν μέλος. Το σχολείο έκανε κάποιες προσπάθειες να κάνει κάποια σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς αλλά το βασικό, κατά την κρίση μου πάντα, θα ήταν να υπήρχε ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ψυχολόγος, πρωτίστως σε αυτό το σχολείο».

«Αντιλαμβάνομαι ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν ειδικοί και όχι εγώ, γιατί δεν έχω τις γνώσεις, απλά καταδεικνύω την καθυστέρηση και την ολιγωρία που υπάρχει. Και εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνομαι» συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στους γονείς του παιδιού που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, τόνισε ότι πρόλαβαν το κακό και αυτό είναι ευτυχία.

«Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο, στην Τρίτη τάξη. Δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησα και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από bullying και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου, θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις. Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά. Eίναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το πρόλαβαν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ