Ελλαδα

Απεργία 24 ωρών από την ΑΔΕΔΥ σε όλη την Ελλάδα

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία με αίτημα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4469932.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

Στις 11:00 π.μ. έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. H ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία, αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην απεργία.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της  ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα. Στις 11.00 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Απεργία στις δημόσιες δομές Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ