Ελλαδα

Ισίδωρος Ντογιάκος: Ποιες υποθέσεις έχουν περάσει από τα χέρια του αντιεισαγγελέα που έγινε στόχος

Πολλές και κρίσιμες, αλλά ξεχωρίζει αυτή της Χρυσής Αυγής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος έχει διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας μια σειρά από κρίσιμες υποθέσεις.  

Ξεχωρίζει, ωστόσο, αυτή της Χρυσής Αυγής καθώς με την πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κατέστη δυνατή η παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 κατηγορούμενων βουλευτών.

«Δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας», είχε δηλώσει ο κ. Ντογιάκος διευκρινίζοντας ότι τα ελληνικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Η ιστοσελίδα dikastiko.gr, αναφέρει, επίσης, ότι στο παρελθόν ο ίδιος αντιεισαγγελέας είχε ερευνήσει τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη, την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, το αποκαλούμενο και ως σκάνδαλο των άγονων γραμμών με «πρωταγωνιστές» τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη και τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ζαχαρίου, τη δικογραφία που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, καθώς και αυτή που αφορούσε τη δράση του κυκλώματος που λυμαίνονταν τον χώρο των ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να συνδέουν τη σημερινή τοποθέτηση βόμβας με κάποιες από τις προαναφερθείσες υποθέσεις.