- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στην σύλληψη των ιδιοκτητών ταξιδιωτικού γραφείου προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Ομόνοια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία εξιχνιάσθηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, με το ποσό που αποκόμισαν οι συλληφθέντες να υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, συνελήφθησαν, χθεςτο μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου, μία αλλοδαπή και ένας Έλληνας για εξαπάτηση πελατών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο σε περιοχή της Αθήνας, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούντο με διάφορες προφάσεις.
Για να προσελκύσουν τα θύματά τους διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ.
Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα, με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία κατείχαν θέση είτε αποδεικτικού της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτας επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικού κουπονιού προπληρωμένων υπηρεσιών.
Τελικά και λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.
Επισημαίνεται ότι οι δράστες, από την παράνομη δραστηριότητα αποκόμισαν όφελος που υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι δράστες συνελήφθησαν για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.