Ελλαδα

Συνελήφθη αλλοδαπός για πορνογραφία ανηλίκων

Έπειτα από συνεργασία των ελληνικών αρχών με διεθνή οργανισμό για την εκμετάλλευση ανηλίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
typing-night.jpg

Ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.E.C.C. (National Child Exploitation Coordination Centre) που εδρεύει στον Καναδά και αφορούσε διαδικτυακό χρήστη, ο οποίος κάνοντας χρήση ειδικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταφόρτωσε σε ομαδική συνομιλία αρχείο με οπτικοακουστικό υλικό (video) πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα, στο πλαίσιο του οποίου ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικιακή σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2018, στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο (smart phone), στο οποίο ο ημεδαπός διαπιστώθηκε να κατέχει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελία, ο οποίος παρέπεμψε σε Ανακριτή για διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ