Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Jumbo

Στο στόχαστρο πρώην στέλεχος της εταιρείας για μεταπωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2474481.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Οικονομική Εισαγγελία τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από πρώην στέλεχος της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα, διερευνάται ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Παπαευαγγέλου σε υπόθεση πώλησης ακινήτων στην Ελλάδα σε Κινέζους μέσω παράκαμψης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει τη χρυσή βίζα. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έχει επιβάλει κεφαλαιακούς περιορισμούς στην προσπάθειά του να ελέγξει την αξία του εγχώριου νομίσματος και να καταστήσει ανθεκτικό τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου πριν λίγους μήνες είχε επιδοθεί σε μπαράζ αγορών ακινήτων μεταξύ των οποίων και η βίλα του γνωστού εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου, που βγήκε στο σφυρί με τίμημα κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι «ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, έχει η Jumbo», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ