Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Το αδιαχώρητο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ - Μαθητές και γονείς ζητούν λύση (video)

Ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να ξεκινήσει το δρομολόγιο- Τα παιδιά καθυστέρησαν στο μάθημά τους

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mathites.jpg

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί όταν περίπου μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μίκρας προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο της γραμμής 88 του ΟΑΣΘ, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του συλλόγου γονέων του 1ου ΓΕΚ Μίκρας το αστικό λεωφορείο ήταν ήδη γεμάτο με κόσμο όταν έφτασε στην Καρδία με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να ξεκινήσει το δρομολόγιο με επόμενη στάση τον Τρίλοφο. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι εξήγησαν στους παρευρισκομένους ότι δεν μπορεί το λεωφορείο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο με τόσο κόσμο. Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν οι μαθητές να φτάσουν στο σχολείο τους με καθυστέρηση.

«Ζητάμε τα αυτονόητα να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια και στην ώρα τους», αναφέρουν οι γονείς των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας οι οποίοι κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση» και ζητούν από την Πολιτεία να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεταφορά των παιδιών από την Καρδία στον Τρίλοφο.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς του 1ου ΓΕΛ Μίκρας έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών καθώς περίπου 95 μαθητές μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του σχολείου έκαναν κατάληψη για τέσσερις μέρες στο Λύκειο ζητώντας τη διευθέτηση του προβλήματος.

METAΦΟΡΑ 95 ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

Πηγή: thestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ