Ελλαδα

«Ο Tύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται» - Το άρθρο του liberal για τις αποκαλύψεις του iefimerida

«Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
press.jpg

«Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών», επισημαίνει το liberal.gr, σε άρθρο του για τη δημοσιοποίηση από το iefimerida.gr στοιχείων σχετικά με το απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, στην οποία αντέδρασε έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Στο άρθρο του με τίτλο «Ο Τύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται», το liberal –δημοσιογράφοι του οποίου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου– τονίζει ότι αν οι αποκαλύψεις του iefimerida «ενοχλούν την κυβέρνηση και τον κάθε κυβερνητικό παράγοντα είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο και όχι τους δημοσιογράφους και τον Τύπο συνολικά».

Ο Tύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται

Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί τη δική τους. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών και κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους τηλεθεατές. Οι πολιτικοί οφείλουν από την πλευρά τους να κάνουν αυτό για το οποίο τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.

Το iefimerida έπραξε το αυτονόητο και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με το απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Τα λεγόμενα και... μυστικά διότι ουδείς γνωρίζει πώς τα διαχειρίζονται οι ηγεσίες των υπουργείων. Το ΥΠΕΞ αποτέλεσε εξαίρεση και τον τελευταίο χρόνο μπήκε στη διαδικασία να στέλνει ενημέρωση στη Βουλή κατ’ εφαρμογή νόμου που το ίδιο είχε φέρει προς ψήφιση.

Από τη στιγμή που πήρε τα στοιχεία ούτε να αυτολογοκριθεί μπορούσε ούτε να μη τα δημοσιοποιήσει υπό το φόβο της δίωξης και της ενδεχόμενης φυλάκισης που πλέον φαντάζει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον Ελληνικό Τύπο.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων είναι ένα θέμα που η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με αναφορές υπουργών εντός του υπουργικού συμβουλίου και εκατέρωθεν καταγγελίες για κακοδιαχείριση από δύο κορυφαίους υπουργούς.

Οι διάλογοι και τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχουν διαψευστεί. Τα περί χρηματισμού υπονοούμενα για εθνικά θέματα παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδειξε το δρόμο της Βουλής στην οποία κατέθετε το υπουργείο τα σχετικά στοιχεία.

Αν οι αποκαλύψεις ενοχλούν την κυβέρνηση και τον κάθε κυβερνητικό παράγοντα είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο και όχι τους δημοσιογράφους και τον Τύπο συνολικά.

Υ.Γ. Στο θέμα της αποκάλυψης του iefimerida προκύπτει επίσης ένα βασικό ερώτημα: Πως γίνεται ο πρόεδρος της Βουλής και το Μέγαρο Μαξίμου να ομιλούν για δήθεν στοιχεία και δήθεν απόρρητα και ταυτόχρονα να γίνεται έρευνα για διαρροή απορρήτων;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ