Ελλαδα

Υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς για την παρέλαση του «Όχι»: Με κλήρωση οι σημαιοφόροι

Εκκλησιασμός έπειτα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ίδια εγκύκλιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το υπουργείο θυμίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους. Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών και οι διενέξεις.

Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Σύμφωνα πάντως με την εγκύκλιο,

  • Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.
  • Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.