Ελλαδα

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Πελοπόννησο, Χανιά και Ρέθυμνο

Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις παιδικές χαρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bad-weather23432.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχές συνεχίζουν να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα περιφέρειες και δήμοι να αποφασίσουν το κλείσιμο των σχολείων για σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Στην Αττική, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

«Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πού δεν λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί

Την ίδια στιγμή κλειστές παραμένουν σήμερα οι πόρτες σε δημοτικούς παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς.

Παράλληλα, με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, κλειστοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους:

  • Αγίου Δημητρίου,
  • Αλίμου,
  • Αργυρούπολης,
  • Ελληνικού,
  • Γλυφάδας,
  • Καλλιθέας,
  • Μοσχάτου - Ταύρου,
  • Νέας Σμύρνης και
  • Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμος Γλυφάδας κλείνει τις παιδικές χαρές

«Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων. Κλειστοί θα είναι επίσης, για λόγους ασφαλείας όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας. Κλειστές θα είναι όλες οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γλυφάδας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας.

Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί στο Μαρούσι - Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία και στον Δήμο Αμαρουσίου, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για το μη άνοιγμα των σχολείων στο Λεκανοπέδιο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία.

Την ίδια στιγμή, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί προς διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

«Η ευθύνη, ωστόσο, έγκειται στους ίδιους τους γονείς, αν θα αποφασίσουν να πάνε τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς αυτούς. Ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου.

Κλειστά όλα τα σχολεία σε Πελοπόννησο, Ρέθυμνο, Χανιά, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε ότι παραμένουν κλειστές σήμερα για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν ανοίγουν όλα τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, επίσης για προληπτικούς λόγους.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

Επιπλέον, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) παραμένουν κλειστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ