Ελλαδα

Αυτόπτης μάρτυρας: «Στείλτε ασθενοφόρα, έγινε μακελειό» (εικόνες, video)

Τι λέει ο άνθρωπος που είδε το τραγικό δυστύχημα στη σιδηροδρομική διάβαση Μοδίου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Στείλτε ασθενοφόρα, έγινε μακελειό». Αυτά ήταν τα λόγια του ανθρώπου που είδε μπροστά στα μάτια του να εκτυλίσσεται το τραγικό δυστύχημα λίγο έξω από την Κάτω Τιθορέα, όταν τρένο παρέσυρε ΙΧ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια γυναίκα. 

Το τρένο έσυρε για περίπου ένα χιλιόμετρο ένα αμάξι στο οποίο επέβαιναν τέσσερις εκπαιδευτικοί. Πήγαιναν όλοι στο σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο, της Κάτω Τιθορέας. 

Το tvstar.gr μετέδωσε ότι το ΙΧ βρισκόταν στη διάβαση Μοδίου περίπου στις 8 η ώρα το πρωί. Οι μπάρες είχαν κατέβει. Τα φώτα δούλευαν, όπως επίσης και το ηχητικό σήμα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/LAMIASTAR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΛΟΝΤΖΟΣ

Ωστόσο, η οδηγός του αυτοκινήτου, για άγνωστο λόγο δεν σταμάτησε. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που έχει καταθέσει στην αστυνομία, προσπέρασε τα δύο οχήματα που βρίσκονταν μπροστά της πριν τη γραμμή και περίμεναν να περάσει το τρένο. Ανέβηκε στη σιδηροδρομική γραμμή και προσπάθησε να περάσει, όμως δεν πρόλαβε. Το τρένο έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο και το παρέσυρε για περίπου 1 χλμ.

Ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία. Η συνοδηγός, που βρισκόταν στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα το αυτοκίνητο, τραυματίστηκε θανάσιμα.

Επίσης, τραυματίστηκε η οδηγός, ενώ πολύ ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο άνδρες που κάθονταν στα πίσω καθίσματα. 

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Οι πυροσβέστες του Π.Κ. Αμφίκλειας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την οδηγό και τη συνοδηγό, η οποία ήταν ήδη νεκρή. 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/LAMIASTAR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΛΟΝΤΖΟΣ

Η είδηση του θανάτου της 47χρόνης γυναίκας έχει σοκάρει. Ήταν μητέρα δύο παιδιών, τα οποία μεγάλωνε μόνη της, αφού ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί επίσης σε τροχαίο, δύο χρόνια νωρίτερα.

Το νοσοκομείο στηρίζει τα παιδιά

Η σορός της άτυχης γυναίκας θα υποβληθεί σε νεκροψία νεκροτομή, ενώ η κηδεία της πιθανότατα θα γίνει αύριο.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, δύο από τους εκπαιδευτικούς που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο, ενώ ο τρίτος που είναι ιερέας, πήρε ήδη εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, μιλά στο STAR κεντρικής Ελλάδας για την πορεία της υγείας των τραυματιών και επισημαίνει πως το νοσοκομείο έχει διαθέσει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό προκειμένου να στηρίξει ψυχολογικά τα δύο παιδιά της καθηγήτριας που έφυγε από τη ζωή.