- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή σε όλα τα σχολεία της χώρας
«5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018»
H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018». Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά - ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).
Επίσης, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα - αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:
α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες,
γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,
δ. συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση).
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε.
Σε περίπτωση τοπικής εορτής ή αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα ορίσει νέα ημερομηνία η οποία θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.
Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.
Τέλος η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει εκδήλωση με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών διαφόρων αθλημάτων και μαθητών/τριών την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» (Δ/νση: Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1) εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. .
Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείαs, «κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταξύ των επιβατών και 13 συγγενείς αθλητών του Άρη – Αναμένονται κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού
Ακυρώνονται πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία έως τις 13 Μαρτίου
Πρόκειται για τον δεύτερο πιο θερμό χειμώνα τα τελευταία 65 χρόνια
Η γενναία απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος κινητοποίησε τον ΕΟΜ
Επτά επέστρεψαν 165.000 ευρώ και καταδικάστηκαν με αναστολή - Συνεχίζεται η δίκη για τους 25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε αλλάζει η ώρα;
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Και για ποια έγινε επαναξιολόγηση των αιτήσεών τους
Συνεχίζονται ανάλογες επιχειρήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από τις εμπόλεμες περιοχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στον σιδηροδρομικό σταθμό - Τι ισχύει με τα δρομολόγια της Hellenic Train
Η ανάγκη για ένα σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.