Ελλαδα

Τι λένε οι ιατροδικαστές για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή, χαρακτηρίζοντάς τα αδιευκρίνιστα. Ετσι, πλέον απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα. Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. 

Ο 33χρονος εισέβαλε στο κατάστημα χρυσαφικών του κέντρου κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι για να το ληστέψει. Εγκλωβίστηκε και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να ξεφύγει, αρχικά άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και στη συνέχεια αφού δεν μπόρεσε να βγει, έσπασε τη βιτρίνα και “βούτηξε” μέσα από τα τζάμια στο δρόμο. Όπως φάνηκε σε σχετικό βίντεο, διερχόμενοι περαστικοί του επιτίθενται και ο ληστής τραυματισμένος από τα τζάμια, αφήνει λίγα λεπτά αργότερα την τελευταία του πνοή.

Στο άλλο βίντεο φαίνεται ο δράστης, ενώ έχει δεχτεί τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, να δέχεται μια νέα κλωτσιά από άλλο άτομο στην πλάτη και κατόπιν να παίρνει ένα κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τον άνδρα του ΕΚΑΒ και όσους βρίσκονταν γύρω του. 

Ο άντρας, ευρισκόμενος πιθανότατα σε κατάσταση αμόκ, έπειτα και από τον ξυλοδαρμό που έχει δεχτεί, αρχίζει να τρέχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πάει μακριά. Παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων και εν τέλει καταλήγει στο έδαφος. Τότε, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον χτυπούν μία φορά με το γκλομπ και ταυτόχρονα προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν, για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από τα χέρια.

Τελικά, ο δράστης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ στον κοσμηματοπώλη που φαίνεται να τον κλωτσάει, ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της επκίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο). Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον επίδοξο ληστή.