Ελλαδα

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου

O 33χρονος ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κινότητας βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο 33χρονος ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζαχαρίας Κωστόπουλος είναι ο άντρας που έπεσε νεκρός μετά την απόπειρά του να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για τον θάνατο του 33χρονου:

«Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου» 

 

 

Ο άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα χρυσαφικών του κέντρου κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι για να το ληστέψει. Φαίνεται να εγκλωβίζεται και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να ξεφύγει, αρχικά αρπάζει έναν πυροσβεστήρα και στη συνέχεια, αφού δεν μπορεί να βγει, σπάει τη βιτρίνα και “βουτάει” μέσα από τα τζάμια στο δρόμο. Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε το φώς της δημοσιότητας, άντρες του επιτίθενται χτυπώντας τον αλύπητα ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στα σπασμένα τζάμια. Λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.  

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη.