Ελλαδα

Καταγγελία: Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο γιατί του γάβγισε και κυνήγησε τη μηχανή

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου σχηματίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ , ο οποίος όπως καταγγέλλεται πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλί που τον κυνήγησε όταν περνούσε από την περιοχή του Ταύρου με τη μηχανή του.

Η ιστοσελίδα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr ο αστυνομικός συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.  Ήδη μάλιστα διενεργείται ΕΔΕ από την υπηρεσία του.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αστυνομικός σε περιπολία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο επειδή –όπως φέρεται να είπε στους ανωτέρους του- του γάβγισε και άρχισε να κυνηγάει τη μηχανή του. Κι εκείνος, όπως λέει, τρόμαξε για αυτό έβγαλε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη .

Το άτυχο σκυλί παρέμεινε για ώρες αβοήθητο. Το εντόπισαν οι γείτονες το επόμενο πρωί με ένα διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι. Η σφαίρα βρήκε το ζώο στο πόδι και όχι σε ζωτικά όργανα ή στα οστά και η σφαίρα διαπέρασε το πόδι και βγήκε από την άλλη πλευρά του.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός ανέφερε τελικά το περιστατικό στην υπηρεσία του.