- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι είδε η UNICEF στα hotspots του Αιγαίου : 7.000 παιδιά ζουν «σε άθλιες συνθήκες και το τέλος δεν είναι ορατό»
Προειδοποιεί ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες
Ο αριθμός των παιδιών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά ως πρόσφυγες και μετανάστες έχει αυξηθεί, καθώς περισσότερα από 7.000 έχουν κάνει μέχρι στιγμής φέτος αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΟΗΕ, προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στους υπερπλήρεις καταυλισμούς.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία UNICEF υπογράμμισε πως τα παιδιά στους καταυλισμούς πρέπει να μεταφερθούν αμέσως σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα.
Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 850 παιδιά έφθαναν σε ελληνικά νησιά κάθε μήνα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε η UNICEF. Δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη αιτία για την αύξηση αυτή, όμως επισήμανε πως τα περισσότερα ήρθαν από περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις.
Ο αντιπρόσωπος της UNICEF Λούτσο Μελάντρι, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Λέσβο και τη Σάμο, προέβλεψε πως οι αφίξεις θα αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες και προειδοποίησε πως οι υπηρεσίες μπορεί να καταρρεύσουν.
Σύμφωνα με την UNICEF, στα ελληνικά νησιά υπάρχουν περίπου 20.500 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η βία, η ενδοοικογενειακή κακοποίηση, οι διαμαρτυρίες και οι ταραχές αποτελούν την καθημερινότητα, ανέφερε. «Η πλειονότητα των παιδιών και των νέων ανθρώπων που συνάντησα είχαν να αντιμετωπίσουν το ψυχικό τραύμα του πολέμου και στη συνέχεια εξαναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τα σπίτιά τους. Τώρα ζουν σε άθλιες συνθήκες και το τέλος δεν είναι ορατό», δήλωσε ο Μελάντρι.
Η UNICEF κάλεσε τις άλλες χώρες της ΕΕ να αυξήσουν τις προσφορές τους για την επανεγκατάσταση προσφύγων και να επιταχύνουν τις επανενώσεις οικογενειών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.