Ελλαδα

Ηγετικό στέλεχος Ρουβίκωνα: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει, τα καλύτερα έρχονται

«Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς από κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι "στην τσίτα" συνεχώς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα 24ωρο μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, έγραψε στο Facebook ότι η ενίσχυση της αστυνομικής παρακολούθησης μελών της αναρχικής συλλογικότητας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετοί «άγνωστοι» στην ΕΛ.ΑΣ. -γεγονός που δίνει ένα «απεριόριστο πεδίο ελιγμών».

Παράλληλα, στην ανάρτησή του υπερασπίζεται τον αστυνομικό φρουρό και τη στάση του, όταν τα μέλη του Ρουβίκωνα τού ζήτησαν να βγει από το κουβούκλιο για να το σπάσουν.

Η ανάρτηση στο Facebook:

Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους από εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μπορούμε να ξεφύγουμε, ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, κάποιος άλλος να πάρει την θέση μας για να καλυφθεί το κενό. Η παρουσία πλέον πολλών ανθρώπων στην ομάδα οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ΕΛ.ΑΣ., μας δίνει ένα απεριόριστο πεδίο ελιγμών που θα μπορέσει να «απορροφήσει» την αύξηση της αστυνομικής πίεσης.

Όσον αφορά την κουβέντα που έχει ανοίξει για την αντίδραση του φρουρού στην πρεσβεία θα πω το εξής. Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς από κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι «στην τσίτα» συνεχώς. Ο φρουρός ενός κτιρίου στην Ελλάδα (όσο υψηλά διαβαθμισμένος στόχος και εάν είναι) δεν είναι στρατιώτης του αμερικανικού πεζικού που κάνει σκοπιά σε προκεχωρημένη θέση στην έρημο του Αφγανιστάν. Μια σοβαρή ομάδα θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές χαλάρωσης που μοιραία θα εμφανιστούν. Εν κατακλείδι τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει...