Ελλαδα

Το θαύμα του Κορινθιακού: «Μητροπολίτης ευλόγησε τα νερά και τράπηκαν οι τσούχτρες σε φυγή» (video)

Θα γυρίσουν ή εξαφανίστηκαν για πάντα - Τι λέει επιχειρηματίας της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1961332.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εδώ και δύο χρόνια στις περισσότερες παραλίες του Κορινθιακού το μπάνιο είναι δύσκολο καθώς οι τσούχτρες ήρθαν και δεν λένε να φύγουν. Πολλοί επιχειρηματίες καταφεύγουν σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ωστόσο, στο Δερβένι φέτος το νερό καθάρισε, οι τσούχτρες δεν εμφανίστηκαν και ο Ηλίας Ροδόπουλος, επιχειρηματίας της περιοχής,  δίνει τη δική του εκδοχή γι’ αυτό που συνέβη μιλώντας στην εκπομπή «Σ/Κ παντού» στο Etv.

Κορινθιακός: Ευλόγησαν τα νερά κι εξαφανίστηκαν οι τσούχτρες!

Ο επιχειρηματίας, και όχι μόνο, κάνει λόγο για θαύμα. «Αυτό συνέβη μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Ένα μεσημέρι ο καλός Θεός έστειλε τον Μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος τον κ. Ιερεμία. Περνώντας σταμάτησε να πάρει το μεσημεριανό του και πριν ξεκινήσει το φαγητό του, του λέω Σεβασμιότατε, σας παρακαλώ… Βλέπαμε τις τσούχτρες μπροστά μας. Του λέω σας παρακαλώ, ευλογήστε αυτή τη μάστιγα, αυτό τον πειρασμό. Ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, να χαρεί αυτό το αγίασμα.

Το άκουσε με πολλή προσοχή. Σηκώνεται, ευλογεί τις τσούχτρες με το χεράκι του κάνοντας το σημείο του Σταυρού και συνέχισε το φαγητό του. Το απόγευμα μιλήσαμε και με το Άγιο Όρος. Είπα αυτό που συνέβη και μου πρότειναν να ρίξουμε κι ένα Σταυρό στην θάλασσα, με την ευλογία του Αγίου Όρους κι αυτό κάναμε. Ένα μαρμάρινο μεγάλο Σταυρό και συνεχίσαμε τις μέρες μας. Αυτό που συνέβη είναι αυτό που ξέρουμε όλοι. Με έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση θα σας πω ότι οι τσoύχτρες εξαφανίστηκαν. Δυο μέρες μετά την ευλογία δεν βλέπαμε τις τσoύχτρες…».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ