Ελλαδα

Φωτιά στο Μάτι: Δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα πρώτης ανάγκης

Επιβεβαίωση από το υπουργείο Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mati.jpg
FACEBOOK/Kalogerikos Nikos

Ένας μήνας έχει περάσει από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 96 άτομα. Την ίδια στιγμή αρκετοί εγκαυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι υλικές ζημιές είναι αυπολόγιστες.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πυρόπληκτους για την κάλυψη των πρώτων αναγκών δεν έχει δοθεί ακόμη σε κανέναν.

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του Δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα» λέει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα Διονυσία Κανελλοπούλου.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών από την άλλη επιβεβαιώνουν το γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ίσως και να είναι θέμα ωρών να καταβληθούν αυτά τα χρήματα. Έχουμε εγκρίνει την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Την ίδια στιγμή οι διαδικασίες για την έκτατη εφάπαξ ενίσχυση πυροπλήκτων κινούνται με πιο γοργούς ρυθμούς καθώς από τις 4.329 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, έχουν εγκριθεί αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.