Ελλαδα

Χωρίς ρεύμα η Αθήνα: Βλάβη στο δίκτυο υψηλής τάσης Παλλήνης

Προβλήματα από το μπλακ άουτ από Γλυφάδα έως Κηφισιά - Τι συμβαίνει με το Μετρό - Συνεχής ενημέρωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο υπερυψηλής τάσης της Παλλήνης οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική.

Συγκεκριμένα, προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή σε περιοχές της ανατολικής Αττικής και αλλού. 

Στο Χαλάνδρι η διακοπή διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ πάνω από μία ώρα χωρίς ρεύμα είναι η Πεύκη.  Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή έχει σημειωθεί και από Καλλιθέα έως Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης. 

Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν λειτουργούν οι σηματοδότες. 

Προβλήματα από την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που έχει προκληθεί εδώ και περίπου μία ώρα.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες

Μετρό

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Προβλήματα καταγράφονται και στη γραμμή 3 του μετρό, οι συρμοί δεν σταματούν στο Σύνταγμα, ενώ προβληματική είναι επίσης η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Η διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

Τι ανακοινώνει o ΑΔΜΗΕ για το μπλακ άουτ 

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση του φορέα, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία.