Ελλαδα

ΓΣΕΕ για διάγγελμα Τσίπρα: Δεν νοείται έξοδος από τα μνημόνια, όταν η λιτότητα παραμένει

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras234.jpg
©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

«Φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

«Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ανεργία και γενικότερα με τις βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι το λιγότερο άτοπο να υποστηρίζει κανείς ότι αφήσαμε πίσω τις συμπληγάδες και δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες για το λαό» υποστηρίζει, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης.

Παράλληλα, την καλεί να περάσει «από την παροχή προσδοκιών, στην παροχή απτών μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, σημειώνει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, τότε «οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια θα υπηρετούν, όχι το γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ