- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ημαθία η πρώτη συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης (εικόνες, video)
10 στρέμματα μέσα σε 48 λεπτά
Η πρώτη συγκομιδή από την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης σε ελληνικό έδαφος είναι γεγονός και έγινε στην Ημαθία.
Σύμφωνα με το emvolos, η Ημαθία, μετά από μελέτες ειδικών επιστημόνων αποδείχθηκε ότι έχει το καλύτερο μικροκλίμα για την καλλιέργεια βιολογικής κάνναβης με τις καλύτερες αποδόσεις.
Ο γεωπόνος της εταιρίας κ. Αντώνης Τσιπιτσούδης, είπε ότι η καλλιέργεια ενδείκνυται για καλλιεργητές καπνού που έχουν το ιδιαίτερο Know How, όπως ο αγρότης Βασίλης Ιωάννου, που είναι ο ιδιοκτήτης του κτήματος.
Η καλλιέργεια δεν είναι απαιτητική, απλά τον πρώτο καιρό θέλει αρκετό νερό. Η συγκομιδή γίνεται σε τρεις μήνες. «Μόλις αλωνιστεί συγκεντρώνουμε τον σπόρο απευθείας ενώ το υπόλοιπο του φυτού μένει στο χωράφι για λίπανση. Ο σπόρο αποξηραίνεται, στεγνώνει όπως λέμε για 4 ημέρες και προχωρούμε σε ψυχρή έκθλιψη. Το λάδι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά Ω3 και Ω6 σε ποσοστό 80% του βάρους του.
Το υπόλοιπο των σπόρων και η ψίχα δίνουν αλεύρι για πίτσα, τυρί και πολλές άλλες εφαρμογές» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Τα δείγματα των φυτών ελέγχονται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η κλωστική κάνναβη έχει επίπεδο της ψυχοτρόπου ουσίας σε ποσοστό μικρότερο του 0,2%, διαφορετικά από επιτροπή καταστρέφεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.