- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ημαθία η πρώτη συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης (εικόνες, video)
10 στρέμματα μέσα σε 48 λεπτά
Η πρώτη συγκομιδή από την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης σε ελληνικό έδαφος είναι γεγονός και έγινε στην Ημαθία.
Σύμφωνα με το emvolos, η Ημαθία, μετά από μελέτες ειδικών επιστημόνων αποδείχθηκε ότι έχει το καλύτερο μικροκλίμα για την καλλιέργεια βιολογικής κάνναβης με τις καλύτερες αποδόσεις.
Ο γεωπόνος της εταιρίας κ. Αντώνης Τσιπιτσούδης, είπε ότι η καλλιέργεια ενδείκνυται για καλλιεργητές καπνού που έχουν το ιδιαίτερο Know How, όπως ο αγρότης Βασίλης Ιωάννου, που είναι ο ιδιοκτήτης του κτήματος.
Η καλλιέργεια δεν είναι απαιτητική, απλά τον πρώτο καιρό θέλει αρκετό νερό. Η συγκομιδή γίνεται σε τρεις μήνες. «Μόλις αλωνιστεί συγκεντρώνουμε τον σπόρο απευθείας ενώ το υπόλοιπο του φυτού μένει στο χωράφι για λίπανση. Ο σπόρο αποξηραίνεται, στεγνώνει όπως λέμε για 4 ημέρες και προχωρούμε σε ψυχρή έκθλιψη. Το λάδι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά Ω3 και Ω6 σε ποσοστό 80% του βάρους του.
Το υπόλοιπο των σπόρων και η ψίχα δίνουν αλεύρι για πίτσα, τυρί και πολλές άλλες εφαρμογές» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Τα δείγματα των φυτών ελέγχονται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η κλωστική κάνναβη έχει επίπεδο της ψυχοτρόπου ουσίας σε ποσοστό μικρότερο του 0,2%, διαφορετικά από επιτροπή καταστρέφεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νησί δεν βασίζει την ταυτότητά του σε πρακτικές μαζικού τουρισμού, αλλά στην προστασία του φυσικού του πλούτου
Πού αναμένονται όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Πιθανόν να γίνει σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τη νομιμότητα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας
Παίρνουν τη σκυτάλη αύριο τα ΓΕΛ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.