Ελλαδα

Πυρόπληκτοι έξω από τη Βουλή: Τα μέτρα δεν επαρκούν - Αποζημίωση 100% (εικόνες)

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και Περιφέρεια για την επόμενη ημέρα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
piropliktoi1.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι πυρόπληκτοι των πληγεισών περιοχών της ανατολικής Αττικής σε Ραφήνα και Μαραθώνα και απαιτούν αποζημίωση 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα, ζητούν άμεσα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα και υπογραμμίζουν ότι πρόκειται να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμηνύουν προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς πως τα μέτρα που έχουν μέχρι στιγμής εξαγγελθεί δεν επαρκούν. 

piropliktoi2.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE

Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή τους  δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι χειρισμοί των κυβερνώντων κατά την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

piropliktoi3.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE

piropliktoi5.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE


Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και η ηθοποιός, Τιτίκα Σαριγκούλη. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές του καλέσματος τονίζουν τα εξής : 

«Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. 

Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

piropliktoi4.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE

Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές».

Πριν από λίγο στις 21:15 έληξε η συνάντηση της επιτροπής πυρόπληκτων ανατολικής Αττικής με εκπροσώπους της κυβέρνησης στη Βουλή, όπου και κατέθεσαν υπόμνημα. Δηλώνουν προβληματισμένοι σχετικά με τις απαντήσεις που πήραν και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ