Ελλαδα

Άτομο με ειδικές ανάγκες «παγιδεύτηκε» στο γκαράζ του πλοίου για τη Θάσο - Τι καταγγέλλει

«Είπα φέτος να προσπαθήσω να κάνω διακοπές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
talaiporia.jpg
Δημήτρης Αντωνίου/Facebook

«Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα φέτος να προσπαθήσω να "κάνω διακοπές", 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί».

Το μήνυμα του Δημήτρη Αντωνίου στο Facebook για την «οδύσσεια» που βίωσε στην προσπάθειά του να πάει με πλοίο στη Θάσο προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα social media για τον τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρία και τις τεράστιες δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

«Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο,  ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου» πρόσθεσε ο 25χρονος, ο οποίος καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, το βράδυ της 14ης Οκτωβρίοιυ 2006. Εκείνο το βράδυ ο Δημήτρης Αντωνίου υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και έχασε το δεξί του χέρι.

Στο μήνυμά του στο Facebook συνεχίζει την εξιστόρηση των απίστευτων και θλιβερών καταστάσεων με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος μέσα στο πλοίο.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ