Ελλαδα

Πυρκαγιά στην Εύβοια - Όλες οι νεότερες εξελίξεις (εικόνες, video)

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fire-evia.jpg
©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια μετά τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα (δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα) ξεκίνησαν ρίψεις νερού. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη «δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο αναζωπυρώσεις». Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς ανέφερε ότι η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία είχαν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

fire23423432.jpg
©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

fire234234234.jpg
©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικά πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, η οποία είχε διακοπεί προληπτικά για λόγους ασφαλείας, με απόφαση της αστυνομίας.

EviaZoom.gr - Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στο Κοντοδεσπότι - Μια «ανάσα» από τα σπίτια οι φλόγες! (1)

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κεντρικό τμήμα της Εύβοιας, στον δήμο Δυρφύων-Μεσσαπίων και λόγω της πυκνής βλάστησης πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ο πυκνός μαύρος καπνός ήταν ορατός από πολλές περιοχές του νησιού, καθώς και από συνοικίες της Αττικής (π.χ. Π. Φάληρο). Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

evia-fire-2.jpg

evia-fire23432.jpg
©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επί τόπου επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 βαριά χωματουργικά μηχανήματα (από ΛΑΡΚΟ, δήμους και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Νέος γγ Πολιτικής Προστασίας: Τεράστια κινητοποίηση

Ο νέος γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στις προληπτικές εκκενώσεις χωριών και κατασκηνώσεων και στην έγκαιρη διαμόρφωση των απαιτούμενων ζωνών προστασίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θανάσης Καρακατζάς, «λιγότερα από 140 άτομα (από Σταυρό και Κοντοδεσπότι) φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά τη μεταφορά τους με λεωφορεία, καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα».

Όπως είπε, τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά του κόσμου έγινε με τον συντονισμό της δημοτική αρχής και με «απόλυτη τάξη».

Στην περιοχή παραμένουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ