Ελλαδα

Πρόεδρος ΤΕΕ: Εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

«Το ότι η ντροπή και το φιλότιμο έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Έλληνες»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stasinos.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση σε στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν ανώνυμα στο ΑΠΕ και απάντησαν στις καταγγελίες του σύμφωνα με τις οποίες είχε στείλει επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, προσφέροντας μηχανικούς στο Μάτι, αλλά δεν του απάντησε κανείς, δίνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ο κ. Στασινός μάλιστα τονίζει μάλιστα ότι «εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες». 

Η απάντησή του: 

«Το ότι η ντροπή και το φιλότιμο έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Ελληνες.

Κατήγγειλα δημοσίως και επωνύμως ότι εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Αντί να ασχοληθούν με την ένταξη των ήδη άνω των χιλίων, αυτών εθελοντών στον μηχανισμό ανακούφισης των πληγέντων, καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, τα συναρμόδια Υπουργεία κάνουν τους γραμματοκομιστές μεταξύ τους για να αποφύγουν δεσμεύσεις και δουλειά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω ανώνυμων κύκλων, «διαψεύδει» τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, μέσω διαρροής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι έχουν αποστείλει αρμοδίως την προσφορά των μηχανικών στο Υπουργείο Υποδομών. Εκτός του ότι δεν έχουν ιδέα περί εθελοντισμού και οργάνωσής του, δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε να ακούν: η επιστολή μου είχε απευθυνθεί εξαρχής στους συναρμόδιους Υπουργούς – και στον Υποδομών – και το ήξεραν. Περιττή η δουλειά τους ως «γραμματοκομιστή». Για αυτή την δουλειά έδειξαν αντανακλαστικά. Για άλλες όμως, πιο σοβαρές δουλειές τους χρειαζόμαστε.

Επίσης, μας πληροφορούν ότι μας απάντησαν με επιστολή που στην πραγματικότητα αρνούνταν την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών, δηλώνοντας αναρμοδιότητα και καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν λάθος. Αν καταλάβαιναν, θα είχαν καταλάβει και τί πήγε λάθος το βράδυ της τραγωδίας.

Σημειώνω επίσης ότι είναι αδιανόητο επίσημος φορέας του Ελληνικού Κράτους να απαντά σε άλλον δημόσιο φορέα μέσω ανώνυμων διαρροών σε κρατικό μέσο ενημέρωσης. Καλή η επικοινωνία, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ουσία.

Προκαλώ τον «εξαφανισμένο» Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και φυσικά τους συναρμόδιους Υπουργούς (αναπληρωτή Εσωτερικών και Υποδομών) να δηλώσουν πλέον δημόσια και επώνυμα, όπως ήδη έχω κάνει, αν η Ελληνική Πολιτεία έχει ανάγκες εθελοντικής βοήθειας σε επιστημονικό προσωπικό μηχανικών. Το ΤΕΕ, επαναλαμβάνω, θέτει στη διάθεση του κράτους από την προηγούμενη Τετάρτη, εκατοντάδες, άνω των χιλίων ήδη, μηχανικούς για εθελοντική εργασία στην καταγραφή και συμβολή στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Δίνω στην δημοσιότητα τις σχετικές επιστολές που έχω στείλει στους συναρμόδιους της κυβέρνησης».

epi1.jpg

epi2.jpg

epi3.jpg

epi4.jpg

epi5.jpg

epi6.jpg

Το δημοσίευμα του ΑΠΕ με τις δηλώσεις στελεχών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαψεύδει τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, σε ό,τι αφορά χθεσινές δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες είχε στείλει επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, προσφέροντας μηχανικούς στο Μάτι, αλλά δεν του απάντησε κανείς.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια στελέχη της ΓΓΠΠ, η πρόταση του κ. Στασινού προωθήθηκε άμεσα, όπως έπρεπε, στο υπουργείο Υποδομών, που είναι αρμόδιο για τους μηχανικούς, ενώ άμεση ήταν και η απάντηση στον ίδιο.

Ειδικότερα, η επιστολή του κ. Στασινού εστάλη στις 24-7-2018, την επόμενη ημέρα προωθήθηκε η προσφορά στο υπουργείο Υποδομών και στις 26-7-2018 εστάλη από τη Γενική Γραμματεία η απάντη-ενημέρωση στον πρόεδρο του ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, η απαντητική επιστολή, εκτός των άλλων, αναφέρει: «Αγαπητέ κ. Στασινέ, σας ενημερώνουμε ότι η υπ' αριθμόν 18551/24-7-2018 επιστολή σας, προς τον κ. αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, διαβιβάστηκε αρμοδίως από εμάς στη ΓΓ Υποδομών, προς ενημέρωση και πιθανή αξιοποίηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ