Ελλαδα

Σοκαριστική αποκάλυψη: Η Πυροσβεστική δεν εφάρμοσε τον κανονισμό στην πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Αρχηγού Σωτήρη Τερζούδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rafina-pyrkagia.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προέβη η εφημερίδα «Καθημερινή», την οποία επιβεβαιώνουν στην Athens Voice ανώτατες πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας πάνω από 90 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε Μάτι και Νέο Βουτζά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας του Σώματος.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Αρχηγού Σωτήρη Τερζούδη.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σημειώνεται ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπει ότι ο αρχηγός «αναλαμβάνει τη διεύθυνση του έργου κατάσβεσης σε μεγάλες ή επικίνδυνες κατά την εκτίμησή του πυρκαγιές, σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας εφόσον υπάρχει αρμοδιότητα του Π.Σ. Επίσης, συντονίζει τις ενέργειες παροχής βοήθειας και διάσωσης σε σοβαρά συμβάντα που έχει επιληφθεί η Πυροσβεστική».

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ούτε ο αρχηγός αλλά ούτε και κανένας άλλος από τους αξιωματικούς σε ανώτερο επίπεδο ενεπλάκη στην επιχείρηση της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Αντιθέτως, έμειναν στα μετόπισθεν, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, αφήνοντας να βγάλει το φίδι από τη φωτιά μόνο του τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατ. Αττικής. Αυτοί εμφανίστηκαν μόνο αργά το βράδυ, όταν πήγε στο κέντρο «Όλυμπος» ο υπαρχηγός Υποστήριξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, αρμοδιότητά του δεν ήταν η κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά ο συντονισμός των ερευνών για τον εντοπισμό νεκρών και αγνοουμένων.

Πάντως, ενδεικτικό του τι συμβαίνει συνήθως είναι πως στις μεγάλες πυρκαγιές πέρυσι του Καλάμου, την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο τότε αρχηγός του Σώματος, Β. Καπέλιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ