Ελλαδα

Σήμα-ντοκουμέντο του Λιμενικού από τις 19.08 για νεκρούς στο Μάτι

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο που δείχνει ότι είχε ενημερωθεί και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
limeniko-mati.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμα-ντοκουμέντο του Λιμενικού από τις 19.08 τη Μαύρη Δευτέρα 23 Ιουλίου για νεκρούς στο Μάτι εκθέτει την κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, το Λιμενικό έστειλε σήμα για σορούς στο Μάτι 4,5 ώρες πριν από την έναρξη της σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι παρουσία του πρωθυπουργού.

Το σήμα εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού κι ενημέρωνε για τις συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμάνι της Ραφήνας, αλλά και την ανεύρεση σορών ατόμων από την περιοχή έξω από το λιμάνι ως το Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή.

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 της Δευτέρας ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεχθεί 11 σοροί θυμάτων.

Είναι τραγικό και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας το γεγονός ότι μόνο από το Λιμενικό ως τις 05:30 τα ξημερώματα είχαν περισυλλέγει οι σοροί 11 ανθρώπων.


fotoi-et-egra.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ