Ελλαδα

«Έβλεπα τη μάνα μου να καίγεται. Δεν πρόλαβα ούτε αντίο να της πω» (video)

Μαρτυρίες που λυγίζουν ακόμη και τους δημοσιογράφους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η τελευταία πράξη του δράματος από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα παίζεται πλέον στο νεκροτομείο Αθηνών που βρίσκεται στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Εκεί, γίνεται η ταυτοποίηση των σορών και με την τυπική διαδικασία, με τους συγγενείς αγνοουμένων και των ήδη γνωστών νεκρών να προσέρχονται να δίνουν δείγματα DNA.

Μια από τις πιο τραγικές ιστορίες ήταν αυτή που περιέγραψε η ρεπόρτερ του Alpha Ελένη Λαζάρου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων και την Ελίζα Λυμπούση. «Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 ετών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται!” Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες» είπε φανερά φορτισμένη με την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων επίσης τρέμοντας να απαντήσει: «Είναι συγκλονιστικές πραγματικά όλες αυτές οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που αναζητούν τους συγγενείς τους και έρχονται στο φως».