Ελλαδα

Δύο Πολωνοί τουρίστες μεταξύ των νεκρών στο Μάτι

Μάνα και γιος πνίγηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4514123.jpg
©EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δύο Πολωνοί τουρίστες, μητέρα και γιος, συγκαταλέγονται μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Αρτούρ Λομπάρτ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, μάνα και γιος συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 ανθρώπων που πνίγηκαν στη θάλασσα, όταν εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο τους με μια βάρκα στην προσπάθειά τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα. Τελικά, η βάρκα βυθίστηκε κι αυτοί βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο Γιανούς Σμιγκιέλσκι, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Grecos με το οποίο ταξίδευαν τα θύματα, ενημέρωσε ότι το πρακτορείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και την ασφαλιστική εταιρία. Έχει προσφέρει επίσης ψυχολογική βοήθεια στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο, 435 από τους πελάτες του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Αττικής, με περίπου 30 εξ αυτών να επιστρέφουν στην Πολωνία αύριο, ενώ οι υπόλοιποι 400 βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ