- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κινέτα, η επόμενη ημέρα στα αποκαΐδια και τις στάχτες μιας ζωής (εικόνες, video)
Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και αισθάνονται ευλογημένοι μπροστά στην τραγωδία στην ανατολική Αττική
Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι κάτοικοι του οικισμού Πανοράματος και της Κινέτας επιστρέφουν στα σπίτια τους για να αντικρίσουν τι απέγιναν οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής. Αντικρίζουν μόνο αποκαΐδια και στάχτες που άφησε πίσω τους η πύρινη κόλαση που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 τη Δευτέρα στα Γεράνεια Όρη.
Οι περισσότεροι βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά όταν μαθαίνουν τι συνέβη στην ανατολική Αττική σταυροκοπιούνται και αισθάνονται τυχεροί που βγήκαν ζωντανοί από αυτόν τον εφιάλτη.
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 150 άνδρες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά.
«Η καταστροφή είναι τεράστια στην περιοχή της Κινέτας. Κάηκαν σπίτια, ένα ξενοδοχείο και πολλά αυτοκίνητα. Η ζημιά έγινε στην άνω Κινέτα, και εκεί είναι η μεγάλη καταστροφή», δήλωσε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Μεγάρων.
Ο κ. Βαγγέλης Κοκολάκης πρόλαβε να αρπάξει την οικογένειά του με την οποία κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Θεοδώρους για να σωθούν. Η φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου σπιτιού: «Σωθήκαμε από θαύμα», δήλωσε στο protothema. «Προλάβαμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε και φύγαμε αρχικά για την παραλία της Κινέτας και μετά στους Αγίους Θεόδωρους».
«Το σπίτι μας καταστράφηκε. Πού θα πάμε, τώρα τι θα γίνουμε» αναρωτιόταν μια κάτοικος της Κινέτας αντικρίζοντας τον καμένο σκελετό του σπιτιού της.
Η φωτιά της Κινέτας από Δορυφόρο
Δορυφορικές εικόνες από την πυρκαγιά στην Κινέτα έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία του παρατηρητηρίου «Copernicus» που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Ο «Κοπέρνικος» λειτουργεί σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Εκμετάλλευση Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), τις Υπηρεσίες της ΕΕ και την Mercator Océan.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πολιτική Προστασία θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα υπηρεσίες, Περιφέρειες και Δήμους
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, το βάρος πέφτει στην αντιπλημμυρική θωράκιση
Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά
Η Πολιτική Προστασία θέτει τέσσερις περιοχές σε κατάσταση κινητοποίησης - Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.