- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη - Ελεύθεροι με παρέμβαση Τσαβούσογλου
Καταγγέλλουν την ελληνική αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά
Δημοσιογράφοι του τουρκικού καναλιού TRT συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για τον εικονολήπτη Ουφούκ Καραγκιούλ, τον δημοσιογράφο Φατίχ Σαμπουντζού και τον συνεργάτη του καναλιού Μετίν Ταλού. Οι τρεις τους δήλωσαν ότι έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα για ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Περίπου 3,5 ώρες μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σύμφωνα με κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρενέβη για την απελευθέρωσή τους ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Σαμπουντζού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι συνελήφθησαν χωρίς λόγο. «Έχω εργαστεί σε πολλές χώρες, αλλά δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά ούτε στις χώρες που μπορείς να αποκαλέσεις τις χειρότερες του κόσμου», είπε ο δημοσιογράφος. «Είναι πολύ άσχημη μορφή βίας. Λυπάμαι πολύ για αυτό», συμπλήρωσε, ενώ υποστήριξε ότι παρότι ανέφεραν στους Έλληνες αστυνομικούς πως είναι δημοσιογράφοι, εκείνοι τους φέρθηκαν άσχημα.
«Μας πήραν τα τηλέφωνα, μας έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητο. Πήραν πορτοφόλια, έγγραφα, σημειώσεις από τις τσέπες μας. Μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Έπειτα από 3,5 ώρες μας είπαν ότι ήταν έλεγχος ρουτίνας», συμπλήρωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.