- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξώδικο στην Αστυνομία για το ξερίζωμα υποτιθέμενης «χασισοφυτείας» 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης (εικόνες, video)
Τι συνέβη και οι κατηγορούμενοι ζητούν αποζημίωση και αποκατάσταση του ονόματός τους
Απροσδόκητη τροπή παίρνει η υπόθεση «χασισοφυτείας» μαμούθ με τα 10.564 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν από την ΕΛΑΣ στις 2 Ιουλίου σε αγροτική περιοχή στην Καρδίτσα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 44χρονος και κατηγορείται και ο 24χρονος ανιψιός του, στον οποίο φέρεται να ανήκει το χωράφι. Η υπόθεση παρουσιάστηκε επισήμως από τις Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ως μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα ως μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Επικράτεια.
Τώρα οι κατηγορούμενοι απαντούν με εξώδικο στην ΕΛ.ΑΣ. και στον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας με το οποίο ζητούν την αποκατάσταση του ονόματός τους και την ηθική και υλική αποζημίωση από τον ίδιο, καθώς όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη φυτεία δεν αποτελείτο από φυτά κάνναβης για χασίς, αλλά από ποικιλία που χρησιμοποιείται για την κλωστική κάνναβη, για βιομηχανική χρήση και ήταν επιδοτούμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η έρευνα έγινε παρουσία Εισαγγελέα, ότι δεν επιδείχτηκαν σχετικά έγγραφα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και ότι αυτά παρουσιάζονται τώρα. Επίσης, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο 44χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, δεν είχε δικαίωμα καλλιέργειας ούτε νόμιμης φυτείας και έτσι χρησιμοποιούσε το χωράφι του 24χρονου ανιψιού του, ο οποίος όντως είχε πάρει προέγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. όφειλε έως τις 30 Ιουνίου να παραδώσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοιχεία για το σπόρο που χρησιμοποίησε κλπ. κάτι που το έπραξε στις 3 Ιουλίου μία ημέρα μετά την σύλληψη του θείου του που εντοπίστηκε στην φυτεία.
Από τις τοπικές αρχές έχει αποσταλεί δείγμα της κάνναβης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να αποδειχθεί αν πρόκειται για βιομηχανική κάνναβη ή για ποικιλία που εμπίπτει στον νόμο περί ναρκωτικών και όπως υποστηρίζουν από την ΕΛ.ΑΣ., σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αποδειχθεί πως ήταν νόμιμη ποικιλία, τότε ο 44χρονος θα πάει κατηγορούμενος και πάλι γιατί καθ’ ομολογία του καλλιεργούσε ο ίδιος το συγκεκριμένο χωράφι κάτι που του απαγορεύεται αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά.
Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές επιφυλάσσονται να απαντήσουν τα επόμενες ημέρες με νέα στοιχεία.
Αυτό είναι το εξώδικο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.