Ελλαδα

Νέα βίντεο από τις πλημμύρες της Μάνδρας - Ορμητικά λασπόνερα παρασύρουν τα πάντα

Οι εικόνες καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mandraaaaa.gif
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το γύρο του κόσμου κάνουν βίντεο και εικόνες από την νέα καταστροφή στη Μάνδρα, μετά τις χθεσινοβραδινές πλημμύρες.

Οι κάτοικοι για μία ακόμα φορά μέσα σε 7 μήνες μετρούν τις πληγές τους από τα ποτάμια λάσπης και φερτών υλικών που δημιούργησε η καταιγίδα.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ενώ τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο.

Σε 49 οικήματα έγινε άντληση υδάτων.

Η κυκλοφορία στους δρόμους αποκαταστάθηκε, αλλά τα 20 συνεργεία με τους 50 πυροσβέστες, που συγκροτήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεχίζουν το έργο τους έως και αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών - Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Το βράδυ εστάλησαν προληπτικά στη Μάνδρα ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια σωστική λέμβος, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να «επιστρατευθούν».

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Μάνδρας είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ