Ελλαδα

Τι φέρεται ότι είπε ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ στο στρατόπεδο στα Χανιά

Προβληματισμός στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων από το πρωινό περιστατικό στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
beltes.jpg
© ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεγάλο προβληματισμό στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκαλεί το πρωινό περιστατικό στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στα Χανιά, όπου στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί κατά συναδέλφων του, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

«Εγώ είμαι κλέφτης φορτηγού, δεν είμαι στρατιώτης», φέρεται να δήλωσε ο αλεξιπτωτιστής μόλις συνελήφθη, αφού είχε διαφύγει από τη μονάδα του με φορτηγό.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός, που εκτελούσε υπηρεσία ως σκοπός, δεν επέστρεψε στο πόστο του και όταν εντοπίστηκε ύστερα από αναζήτηση των συναδέλφων του, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ΓΕΣ, ο στρατιώτης Α.Π. της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές και ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στην μονάδα, γεγονός που προκαλεί δυσφορία και ερωτηματικά και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την επάρκεια των ψυχολογικών τεστ που πραγματοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ