Τέλος οι κάρτες για πάρκινγκ στην Αθήνα: Τώρα ήρθε το myAthensPass
Η εφαρμογή αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παρκάρισμα στην πόλη
Την ολοκαίνουρια εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για την εφαρμογή myAthensPass, που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παρκάρισμα στην πόλη.
«Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, όπως ακριβώς ανακοινώσαμε με την παρουσίαση του οδικού χάρτη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.
Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.
Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.
Τα βήματα είναι απλά:
- Εγκατάσταση: Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.
- Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.
- Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.
- Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€.
- Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.
Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί!
«Με την αναβάθμιση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευση, βελτιώνουμε την προσβασιμότητα στην πόλη, όχι μόνο για τα οχήματα, αλλά και για τους πεζούς. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι σημαίνουν σεβασμό στους συνανθρώπους μας, ώστε να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε την πόλη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Βαρελάς.
Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων. «Το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε,.κ. Σταύρος Ασθενίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Σε μία από τις επιθέσεις, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, τραυμάτισαν υπάλληλο καταστήματος με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου των Μαλγαρών ως γνωστόν βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης
Στο σημείο 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα
Οδηγίες αυξημένης ασφάλειας από το ΥΝΑΝΠ μετά τα πλήγματα σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια
Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία και οι γιοι του Παύλος και Νικόλαος
Επτά αγρότες κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος της ΕΕ επέστρεψαν χρήματα και καταδικάστηκαν με μειωμένες ποινές
Άφησε ξεχωριστό στον καλλιτεχνικό και τοπικό κόσμo
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.