Ελλαδα

Ξεκινάει η δίκη του φερόμενου βιαστή της Δάφνης

Ξυπνούν οι μνήμες από το σπίτι-κολαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
viastis-dafni.jpg
© astinomia.gr

Εξηγήσεις για τα όσα αποτρόπαια είχε διαπράξει μέσα στο διαμέρισμα - κολαστήριο στη Δάφνη, εκεί όπου είχε φυλακίσει μια 22χρονη φοιτήτρια βιάζοντας την και κακοποιώντας την σωματικά και ψυχικά, καλείται σήμερα να δώσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο 53χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, ο οποίος θα μεταφερθεί στο Εφετείο από τον Κορυδαλλό όπου βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο.

Η αποκάλυψη των δραματικών στιγμών που κατήγγειλε ότι έζησε στα χέρια του η 22χρονη φοιτήτρια προκάλεσε σοκ πριν από περίπου ένα χρόνο. Και αυτό γιατί η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε δεμένη, φιμωμένη και άγρια κακοποιημένη από τους αστυνομικούς όταν εισέβαλαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της Δάφνης.

Είχε προηγηθεί η δήλωση εξαφάνισης της 22χρονης από τους γονείς της οι οποίοι αγωνιούσαν καθώς είχαν χάσει τα ίχνη της. Οι αρχές έφτασαν στο σπίτι της Δάφνης αξιοποιώντας τις πληροφορίες των γονιών της κοπέλας που τους ενημέρωσαν πως εκείνη την περίοδο εργαζόταν βοηθώντας έναν άνδρα με αναπηρία.

Η νεαρή φοιτήτρια βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και άγρια κακοποιημένη. Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ομηρία και βιασμό της από τον 53χρονο, ο οποίος – όπως η ίδια φέρεται να είπε – αφού της επιτέθηκε, την αναισθητοποίησε και στη συνέχεια την βίασε.

Μάλιστα, ο αστυνομικός που τη βρήκε είχε αναφέρει σοκαρισμένος: «Βρήκαμε την κοπέλα δεμένη χειροπόδαρα με ειδικούς ιμάντες, να φορά τη στολή καμαριέρας, με μάσκα στα μάτια και φιμωμένη με μαύρη μονωτική ταινία. Μόλις της βγάλαμε τη μάσκα που φορούσε στα μάτια και κόψαμε τη μονωτική ταινία με την οποία την είχε φιμώσει, ψέλλισε: “Μην μου κάνετε κακό”. Της εξηγήσαμε πως είμαστε αστυνομικοί. [...] Όταν πηγαίναμε προς την έξοδο για να δούμε αν έρχεται το ασθενοφόρο μας έλεγε: “Σας παρακαλώ, μην φύγετε! Σώστε με”! Το χέρι της είχε πάθει αγκύλωση και δεν μπορούσε να περπατήσει. Έπεφτε πάνω μας».

Ο 53χρονος, ο οποίος κατά το στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί προβλήματα με την όρασή του, κατηγορείται για βαριά αδικήματα ακόμη και για παιδική πορνογραφία. Ο φερόμενος ως βιαστής της Δάφνης ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το υλικό αυτό δεν ήταν δικό του αλλά τρίτων προσώπων, καθώς όπως φέρεται να είπε, επισκεύαζε και έκανε σέρβις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές πελατών του και κρατούσε στο συρτάρι του τους παλιούς σκληρούς δίσκους. Ωστόσο, τόσο στις κάμερες όσο και στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του η αστυνομία εντόπισε φωτογραφίες και βίντεο με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι:

  • Αρπαγή με σκοπό να εξαναγκασθεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή, για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της
  • βιασμός κατ' εξακολούθηση
  • παράβαση άρθρου 370Α παρ. 2 Π.Κ., κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας),
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση
  • κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου, συνδεόμενης με την χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ