Ελλαδα

Δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία, 13 χρόνια μετά την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη

Το στέλεχος της Vodafone είχε βρεθεί απαγχονισμένο στο διαμέρισμά του λίγο πριν το σκάνδαλο των υποκλοπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsalikidis.jpg
© EUROKINISSI / ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση  για την υπόθεση του πρώην στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, την κακουργηματική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Γρηγόρη Πεπόνη. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου του 2017 η Εισαγγελία Εφετών μετά τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ, είχε ξεκινήσει νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 39χρονου που είχε βρεθεί απαγχονισμένος το 2005 στο σπίτι του στον Κολωνό λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρεία.

Η έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι η τρίτη που διεξάγεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση, καθώς προηγήθηκαν μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και ότι ο θάνατός του δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο.

Το ΕΔΔΑ είχε δικαιώσει τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί  προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ