Ελλαδα

Το οπλοστάσιο των χούλιγκαν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Δεκάδες φωτοβολίδες, ενισχυμένες μολότοφ, τσεκούρια και πολλά άλλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το οπλοστάσιο των χούλιγκαν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πλήρως εξοπλισμένοι ήταν οι χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», εναντίον αντιπάλων αλλά και αστυνομικών χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες δολοφονικές ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, κατσαβίδια, σιδηρογροθιές, πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί και 5 πολίτες, που μεταξύ άλλων υπέστησαν: τραύμα (τρύπα) από φωτοβολίδα ευθείας βολής στο γόνατο, εγκαύματα α’ βαθμού, τραυματισμό στο μάτι, κατάγματα δακτύλων, σπάσιμο δοντιών, δεκάδες ράμματα από εκτεταμένα τραύματα από αντικείμενα και μαχαίρια, εκχυμώσεις και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στις 10 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τον τελικό, όταν οπαδοί της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν σε διαδοχικές περιπτώσεις, με ανταλλαγή φωτοβολίδων, βομβών μολότοφ και αντικειμένων, ενώ έκαναν και επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο ΟΑΚΑ, πριν αλλά μετά τον τελικό, τόσο μεταξύ οπαδών, όσο και με επιθέσεις των τελευταίων σε αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ