Ελλαδα

Ζουν με τον φόβο οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί - «Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές»

Θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4029498.jpg
© Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ της απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που θεωρούνται πραξικοπηματίες για την Άγκυρα, αλλά οι ίδιοι ακόμη φοβούνται για τη ζωή τους. Ειδικότερα, φέρονται να έχουν δηλώσει ότι η Άγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews οι Τούρκοι αξιωματικοί φοβούνται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα αναθέσει αυτήν την αποστολή σε πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) αλλά σε ποινικούς.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρόμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», φέρονται να είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Και πρόσθεσαν, «μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι 8 Τούρκοι, σύμφωνα με το περιβάλλον τους, δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Θα ήθελα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews να φύγουν για τη Σουηδία, τη Γερμανία ή τον Καναδά.

Στο μεταξύ ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο διαμονής και τον τρόπο φρούρησης των οκτώ Τούρκων.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, όπως σημειώνουν «Τα Νέα» διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, υπό αυστηρή φρούρηση, το σχέδιο για την οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς, βάσει των νέων πληροφοριών που υπάρχουν. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ