Ελλαδα

«Ο γιος μου δολοφονήθηκε» υποστηρίζει η μητέρα του Βασίλη Μελενικλή που βρέθηκε θαμμένος στη Δράμα

Θα ορίσει πραγματογνώμονα – Δεν πιστεύει την έκθεση του ιατροδικαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drama.jpg

Ο Βασίλης Μελενικλής 37 χρόνων που χάθηκε την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου από την Προσοτσάνη Δράμας,  βρέθηκε θαμμένος στην αυλή σπιτιού φίλων του, στην Αλιστράτη Σερρών. 

Τα δύο αδέλφια, οι φίλοι του Βασίλη είπαν  στους αστυνομικούς πως ο Βασίλης πέθανε από υπερβολική δόση ουσιών, του αφαίρεσαν τα χρήματα που γνώριζαν ότι είχε – περίπου 2.000 ευρώ – και τον έθαψαν σε ρηχό λάκκο στην αυλή του σπιτιού τους.

Μία μέρα μετά οι δύο τους αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούμενοι μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών! Η έρευνα και οι ανακρίσεις για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη, αλλά και για την ταφή του, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα σχηματιστεί νέα δικογραφία που θα ακολουθήσει τον δρόμο της τακτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα. Στο δεξί του χέρι βρέθηκε μία λεπτή σύριγγα, που  έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση. 
 

Και ενώ οι δυο φίλοι του Βασίλη Μελενικλή βρίσκονται ελεύθεροι στο σπίτι τους, από χθες, με απόφαση εισαγγελέα η μητέρα του άτυχου άντρα ετοιμάζεται να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα μιας και οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατροδικαστή που αναφέρουν ότι ο θάνατος του Βασίλη δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, δεν την έχουν πείσει αφού πιστεύει ακράδαντα πως το παιδί της δολοφονήθηκε και στη συνέχεια θάφτηκε .

«Θα πρέπει ο καθένας να παίρνει ένα όπλο, να σκοτώνει τον οποιοδήποτε και στη συνέχεια το κράτος να τους αφήνει ελεύθερους . Είναι σωστά πράγματα αυτά; Είχαμε δηλώσει την εξαφάνιση του Βασίλη μετά από τρεις εβδομάδες γιατί η αστυνομία, μας έλεγε: « περιμένετε λίγο ακόμη γιατί ο Βασίλης θα γυρίσει» και μετά από τρεις εβδομάδες πήγε η γιαγιά και έκανε τη δήλωση της εξαφάνισης. Έπαιρνα καθημερινά την αστυνομία τηλέφωνο από τη Γερμανία για να μάθω αν υπάρχουν νέα για το παιδί μου. Όταν κατέβηκα κι εγώ στην Ελλάδα για να κάνω την άρση απορρήτου τηλεφώνου κι όταν φάνηκε με ποιον είχε μιλήσει το παιδί μου, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι πήγαν στο σπίτι που ήταν θαμμένο το παιδί μου, έψαξαν τα πάντα και δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο.

Και μάλιστα, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι δεν μπορούν να ανακρίνουν τους δυο «φίλους» του Βασίλη διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Και γυρίζω και τους λέω , ότι αυτοί μπορεί να είναι πολύ καιρό άρρωστοι, εμείς θα περιμένουμε κι άλλο γιατί έχουμε χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο . Και όταν τους έπαιρνα τηλέφωνο από τη Γερμανία και τους έλεγα ότι το παιδί λείπει τόσο καιρό κι ότι ανησυχώ, τότε οι αστυνομικοί μου έλεγαν: «Εσείς εκεί στη Γερμανία , δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε; Κάθεστε στον καναπέ κι ανεβοκατεβάζετε ιδέες με το να μας λέτε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας εδώ στην Ελλάδα και μου έκλειναν το τηλέφωνο» λέει η μητέρα του άτυχου Βασίλη.


Πάντως μια μαρτυρία κοπέλας στην εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ, έκανε λόγο για ένα τραύμα στο κεφάλι που είχε το ένα από τα δυο αδέρφια , την επόμενη από την εξαφάνιση του άτυχου Βασίλη . Η μάρτυρας που βγήκε στην τηλεοπτική εκπομπή εκτίμησε ότι το τραύμα αυτό είναι πιθανό να προήλθε από καυγά ανάμεσα στον άτυχο Βασίλη και στα δυο αδέρφια , που γνώριζαν πως ο 37χρονος είχε 2.000 ευρώ μαζί του και ενδεχομένως ήθελαν να πάρουν .

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ