Ελλαδα

Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και ενημερώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4202424.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πολύ υψηλός είναι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου, σε περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις νομούς:
Μεσσηνίας (περιφέρεια Πελοποννήσου)
Αχαΐας, Ηλείας (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)
Ζάκυνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης (περιφέρεια Ιονίων Νήσων)
 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ