Ελλαδα

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού πήρε την αστυνομία κι εμπόδισε τον δήμο Γλυφάδας να κάνει ασφαλτόστρωση (εικόνες)

Επειδή ήταν στα όρια των δύο δήμων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ένα αυτοδιοικητικό σκηνικό απείρου κάλλους βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των όμορων δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπως και οι διερχόμενοι οδηγοί επί της κεντρικότατης οδού Δημητρίου Γούναρη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Γλυφάδας, στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γούναρη από το ύψος της Ανδρέα Παπανδρέου (δήμος Γλυφάδας) έως και το ύψος της λεωφόρου Κύπρου (δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού).

Όπως αναφέρει ο δήμος Γλυφάδας, «ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο, επειδή, όπως υποστήριζε, ο μισός δρόμος του ανήκει. Συνοδεία δύο αντιδημάρχων του, ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, φωνασκούσε επί ώρα και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία, που είχαν ξεκινήσει το φρεζάρισμα, με αυτόφωρο. Η παρεμπόδιση των εργασιών στο σύνολο του οδοστρώματος κατεγράφη από την Τροχαία και από την Αστυνομία που προσήλθαν στο σημείο και διαπίστωσαν προφανώς ότι υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες».

«Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών Δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) θα συνεχιστεί από το Δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου μόνο» προσθέτει ο δήμος Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από το ύψος της οδού  Ιασωνίδου έως και τη λεωφόρο Κύπρου, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Γούναρη ανήκει όντως στον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι προτιμήθηκε από τον κ. Κωνσταντάτο να μην ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση ενός κομματιού περίπου 300 μέτρων με δαπάνες άλλου δήμου και να παραμείνει το έργο ατέλειωτο, αποτελώντας κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

Η εικόνα της κατάστασης που παρουσιάζει σήμερα ο δρόμος

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με το Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων.