- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπάλληλος του ΕΦΚΑ αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου
Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση
Ένα κρούσμα ηλεκτρονικού «ριφιφί» για πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».
Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Στο μικροσκόπιο κτηνοτροφική μονάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.